بررسی تخصصی محصولات بلک مجیک

معرفی و بررسی تخصصی محصولات Blackmagic Design

معرفی و بررسی تخصصی محصولات Blackmagic Design

بررسی تخصصی محصولات بلک مجیک

در این بلاگ قصد داریم تا انواع محصولات بلک مجیک را به صورت تخصصی بررسی کنیم. این محصولات شامل انواع مبدل مینی و میکرو کانورتور ، میکسر سوئیچر تصویر ، انواع رکوردر تصویری ، کارت کپچر و تدوین و پخش ، تجهیزات لایو استریم ، مانیتورهای صدا و تصویر ، دوربین های فیلمبرداری و ... می باشد. سعی می کنیم با معرفی و بررسی تخصصی محصولات Black magic کمکی هرچند کوچک به همکاران و هموطنان ایرانی خود ارائه دهیم.

۲ مطلب در خرداد ۱۳۹۸ ثبت شده است

میکسر بلک مجیک

میکسر تصویر چیست ؟

میکسر تصویر یا همان دستگاه میکسر تصویر سر صحنه ، دستگاهی است که قابلیت دریافت چندین ورودی همزمان صدا و تصویر ، تدوین آنلاین تصاویر و خروجی همزمان را برعهده دارد. به عبارتی دیگر توسط میکسر می توانید به صورن آنلاین و زنده تصاویر دریافتی از دوربین یا منابع ویدئویی دیگر را مدیریت ، تدوین و خروجی نهایی آن را به دستگاه پخش یا رکوردر انتقال دهید. میکسر بلک مجیک هم همین قابلیت را دارند. این میکسر ها که به میکسر سوییچر یا سوئیچر تصویر هم معروفند در مدل های مختلف با کاربردها و اتصالات مختلف تولید می شوند. بلک مجیک در تولید میکسرهای حرفه ای بسیار توانمد است و توانسته با تولید انواع سوئیچر ارزان و حرفه ای رضایت کاربران جلب کنید. این محصولات در شاخه ATEM Live Production Switchers دسته بندی می شوند . از مزیت های میکسر های تصویر بلک مجیک می توان به قابلیت کنترل تصاویر توس نرم افزار ATEM Control اشاره کرد. این نرم افزار تمام قابلیت های یک کنترل سخت افزار را دارد. علاوه بر قابلیت های یک کنترلر ، قابلیت های نرم افزاری مانند اتصال به نرم افزارهای پریمیر ، افتر افکت و ... و انتقال تصاویر و ویدئوها از این نرم افزارهای به نرم افزار ATEM و اضافه کردن آن ها به تصاویر می باشد. برای اتصال این میکسر ها به کامپیوتر می توانید از انواع کارت کپچر استفاده کنید.

انواع میکسر تصویر بلک مجیک

میکسر Blackmagic در مدل های HD و Ultra HD و با تازگی در مدل 8K تولید می شوند که قیمت آنها بر اساس کارایی آنها متفاوت می باشد. سوئیچرهای Blackmagic  از معروف ترین میکسر بلک مجیک می توان به میکسر ATEM Television Studio HD اشاره کرد که به دلیل قیمت پایین و کیفیت بالا از پرفروش ترین محصولات Blackmagic در سالهای اخیر بوده است. در ادامه به بررسی این میکسرها و کارایی آنها میپردازیم. 

 

میکسر ATEM Television Studio HD

میکسر بلک مجیک ATEM HD
بلک مجیک Atem Studio HD ارزانترین و پرفروش ترین میکسر تصویر HD در دنیا می باشد که به واسطه قابلیت های بالا و قیمت مناسب توانست پرفروش ترین میکسر دنیا در چند سال اخیر باشد. این میکسر دارای کنترل پنل سخت افزاری حرفه ای نمی باشد اما با اتصال به یک کامپیوتر و لپتاپ می تواند تمام قابلیت های یک میکسر را توسط نرم افزار در اختیار کاربر قرار دهد. این میکسر دارای 8 کنال ورودی تصویر می باشد که 6 تصویر همزمان می توان از آن گرفت.  4 ورودی HDMI و 4 ورودی SDI این قابلیت را به کاربر می دهد تا بتوان انواع منابع ویدئویی مانند دوربین فیلمبرداری را با انواع خروجی HDMI و SDI تا رزولوشن 1080p60 را به میکسر وصل کرد. همچنین دو ورودی صدای با جک XLR در پشت بدنه قرار دارد تا شما بتوانید صدا را از منابع صوتی دیگر مانند میکسر صدا به این سوییچر انتقال داده و بر روی تصویر قرار دهید. 1 خروجی HDMI و SDI هم برای این میکسر در نظر گرفته شده تا بتوانید آن را به صفحه نمایش یا رکوردر یا کارت کپچر وصل کنید و خروجی تصویر بگیرید. در جلوی بدنه یک کنترل کوچک و ساده به همراه یک صفحه نمایش ساده در نظر گرفته شده تا بتوانید تصویر ورودی و میزان بلندی صدای هر ورودی را مشاهده کنید. علاوه بر آن یک ورودی میکروفون و یک خروجی هدفون هم در جلوی بدنه قرار دارد. در تصویر زیر اتصالات کامل میکسر بلک مجیک ATEM Television Studio HD را مشاهده می کنید.
Blackmagic Atem Studio HD
 
همچنین اطلاعات کامل تر را می توانید از لینک زیر مشاهده کنید:
 

میکسر ATEM Pro HD

بلک مجیک ATEM Pro HD نسخه پیشرفته تر  میکسر ATEM Studio HD است که قبل تر مشخصات آن را بررسی کردیم. میکسر بلک مجیک ATEM Television Studio Pro HD ، یک میکسر سوییچر کامل چه به لحاظ اتصالات و چه به لحاظ کنترلر می باشد. اتصالات دستگاه شامل 4 ورودی HDMI و SDI و 4 خروجی SDI می باشد. در کنار خروجی های یک خروجی SDI و HDMI نوع Multiview طراحی شده است. دو ورودی صدا با جک XLR برای انتقال صدا از منابع صوتی دیگر به این میکسر طراحی شده است. همچنین یک ورودی میکروفون و یک خروجی هدفون در پشت این میکسر طراحی شده است. در تصویر زیر اتصالات کامل این سوئیچر را مشاهده میکنید. 
 
 
 روی بدنه یک کنترلر کامل برای سوییچ بین تصاویر و اعمال افکت ها و ترنزیشنها طراحی شده است . یک صفحه نمایش بر روی میکسر قرار دارد که توسط آن می توانید تصویر و تنظیمات آن مانند بلندی صدا را در اختیار داشته باشید. در کنار صفحه نمایش یک کنترلر دایره ای شکل قرار دارد که میتوانید توسط آن تنظیمات میکسر رو توسط صفحه نمایش کنترل و تغییر دهید. البته یک صفحه نمایش کوچک برای کنترل لحظه ای شاید مناسب باشد اما برای یک کاربر حرفه ای باید از حداقل یک مانیتور بزرگ برای کنترل تصاویر استفاده کرد. البته این میکسر قابلیت اتصال به لپتاپ و کامپیوتر و کار با نرم افزار ATEM Control را هم دارد اما بواسطه کنترلر قدرتمندی که دارد ممکن است نیاز به کنترلر نرم افزاری زیاد حس نشود. 
 

میکسر سوئیچر Blackmagic ATEM Pro 4K

میکسر بلک مجیک 4K
میکسر تصویر بلک مجیک ATEM Television STudio Pro 4K ، یکی از حرفه ای ترین میکسرهای تصویر 4K در دنیا می باشد. این دستگاه به لحاظ ظاهری بسیار شبیه به میکسر ATEM Pro HD است. اما در عملکرد و اتصالات کمی متفاوت است. این میکسر از تصاویر تا رزولوشن 2160p60 پشتیبانی می کند و محدودیتی بابت اتصال دستگاه های ویدئویی نخواهید داشت. این میکسر دارای 8 ورودی 12G-SDI و 8 خروجی 12G-SDI می باشد. عدم برخورداری از ورودی HDMI ممکن است یک ضعف برای این محصول محسوب شود که می توانید با استفاده از انواع مبدل های بلک مجیک HDMI به SDI این مشکل را برطرف کنید. برخورداری از خروجی های HDMI و SDI و SDI PGM قابلیت انتقال تصویر نرم افزار و همچنین تصویر خروجی به تلویزیون و رکوردر و کارت کپچر را فراهم می کند. دو ورودی صدای ایکس ال ار و یک ورودی Microphone و یک خروجی Headphone از دیگر اتصالات این میکسر سوئیچر است. مانند میکسر TEM Pro HD ، کنترلر این میکسر هم بر روی بدنه قرار دارد و تصاویر توسط یک صفحه نمایش LCD قابل دیدن است. در تصویر زیر می توانید اتصالات و کنترلر میکسر را مشاهده کنید. 
میکسر بلک مجیک ATEM Studio Pro 4K
 
 

رکوردر بلک مجیک

دیسک رکوردر Blackmagic

رکوردر ها که با نام هایی مانند هارد رکوردر یا رکوردر تصویر هم شناخته می شوند ،  همان کارت های کپچر مستقل و بدون نیاز به کامپیوتر می باشند. یعنی شما به صورت مستقل و بدون نیاز به لپتاپ و کامپیوتر و بدون نیاز به هیچ نرم افزاری می توانید تصاویر ویدئویی خود را به صورت مستقیم از منابع ویدئویی مانند دوربین یا میکسر تصویر به صورت مستقل بر روی حافظه مانند فلش ، هارد یا رم با فرمت های تعریف شده ذخیر کنی. رکوردر بلک مجیک از خانواده دیسک رکوردر هم از خانواده همین رکوردر ها می باشند. رکوردر های بلک مجیک در مدل های مختلفی تولید می شوند. تفاوت این محصولات به اتصالات صدا و تصویر ، کیفیت ضبط و درگاه حافظه می باشد. دیسک رکوردر های بلک مجیک همگی از دسته HD و Ultra HD می باشند و خبری از محصولات آنالوگ در این شاخه نیست. 
رکوردر بلک مجیک

کیفیت ضبط

همانطور که در بالا گفتیم کیفیت ضبط در این محصولات متفاوت است. یک سری از این محصولات مانند Hyperdeck Studio Mini تصاویر را با کیفیت Full HD ضبط می کنند. یک سری هم تصاویر را با کیفیت 4K و سری دیگر مانند Hyperdeck Extreme 8K HDR تصاویر را با کیفیت فوق العاده بالای 8K ضبط می کنند. البته بعضی محصولات مانند Video Assist و Video Assist 4K یک رکوردر و مانیتور می باشند. به این صورت که شما قابلیت مشاهده تصاویر و تنظیمات مربوط به آن را در صفحه نمایش مشاهده کرده و می توانید آنها را ضبط کنید. توجه داشته باشید که باید رکوردر خود را بر اساس نیاز خود انتخاب کنید. از دیگر پارامترهای مهم علاوه بر کیفیت ، کدک و فرمت ضبط تصاویر می باشد. تصاویر عموما با کدکهای استادارد بر روی حافظه ضبط می شود که از معروفترین آن ها می توان به ProRes 24 و DNxHD اشاره کرد که از کدک های معروفی و استاندارد می باند. این کدک ها علاوه بر فشردگی بالایی که دارند ، کیفیت تصاویر را به خوبی حفظ می کنند . همچنین به دلیل استاندرد بودن آن ها می توانید تصاویر خود را در انواع محیط نرم افزارهای حرفه ای مانند Adobe Premeire ، Edius ، Fnal Cut و ... وارد کرده و تدوین کنید. بنابراین Blackmagic سعی کرده چه به لحاظ کیفیت و چه به لحاظ فرمت ضط ، محصولاتی بدون نقص ارائه دهد.
کیفیت رکوردر

کاربرد و نحوه استفاده

از این دیسک رکوردرها بیشتر در سر صحنه استفاده می شود. جایی که شما نیاز دارین تا تصاویر را بدون دخالت کامپیوتر و به صورت مستقیم از میکسر یا دوربین به صورت مستقیم کپچر کنید. این رکوردرها در انواع اتاق جلسات ، سالن های همایش ، کنسرت ها ، فیمبرداری فیلم ها و سریال ها و ... استفاده می شود. همچنین به عنوان یک بکاپ گیر حرفه ای هم از این دستگاه ها استفاده می شود. فرض کنید شما تصاویر را توسط یک دوربین ضبط می کنید. اما به یک دستگاه نیاز دارید تا در کنار دوربین یک نسخه دیگر از تصاویر ضبط کند. اینجا رکوردر بهترین گزینه محسوب می شود تا بتوانید یک بکاپ تضمینی از تصاویر خود داشته باشید تا آن را در اختیار داشته باشید و یا در اختیار تدوین کارتان بگذارید. نحوه کارکرد هم بسیار ساده است. کافیست کابل را از خروجی دوربین یا میکسر یا منبع ویدئویی دیگر خود به ورودی تصویر رکوردر وصل کنید. بعد از این که حافظه مخصوص رکوردر که می تواند رم SD یا حافظه SSD باشد را وصل کردید تنها با فشار یک دکمه تصاویر خود را ضبط کنید. 


در مطالب بعدی سعی می کنیم با معرفی رکوردر های بلک مجیک به صورت تخصصی به عملکرد و کارایی آن ها بپردازیم.